Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapečené lilky plněné jehněčím

Jídlo můžete připravit i den dopředu – dojděte do konce kroku 2, pak lilky překryjte fólií a uložte do lednice. Dokonale ladí s jogurtem s mátou či okurkovo-jogurtovým tzatziki.
Vydání: 2007/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Zapékání: 50 minut Chladnutí dle potřeby
P
Zelenina Indická

Ingredience

    • 4 menší lilky
    • rostlinný olej na opékání
    Na náplň:
    • 2 lžíce olivového oleje + na zakápnutí
    • 1 velká cibule, jemně nasekaná
    • 4 stroužky česneku, jemně nasekané
    • 1–2 čerstvé chilli papričky, zbavené semínek a nasekané najemno
    • 1 lžička cukru
    • 2 lžíce rozinek
    • 2 lžíce piniových jadérek nebo nasekaných loupaných mandlí
    • 1 lžíce mleté skořice
    • 1 lžíce koření garam masala
    • 1 lžička mleté kurkumy
    • 230 g mletého jehněčího (může být i mleté drůbeží maso)
    • malý svazek koriandru, nasekaný
    • 2 rajčata, nakrájená na plátky
    • citron na dochucení
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Ve velké těžké pánvi rozpalte olej, přisypte cibuli, česnek, chilli
papričky a za častého míchání smažte, až se směs rozvoní. Přidejte cukr, rozinky i piniová jadérka a opékejte asi pět minut.
Přisypte koření, sůl a pepř, promíchejte a nechte vychladnout. Pak směs i část koriandru přidejte k masu a prohněťte.

2. Lilky podélně rozkrojte tak, aby vznikla kapsa, ale nerozřezávejte stopku, ať drží poloviny pohromadě. V čisté pánvi rozehřejte lžíci oleje a baklažány ze všech stran opečte do zlatohněda. Vyjměte je a naskládejte vedle sebe do zapékací formy. Kapsu naplňte masem a navrch položte plátky rajčat.

3. Naplněné lilky ještě zakápněte olejem, zakryjte alobalem, vložte do trouby a pečte čtyřicet minut. Potom sejměte alobal a zhruba deset minut dopékejte, aby rajčata trochu zkaramelizovala. Podávejte posypané koriandrem a zastříknuté citronovou šťávou.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář