
Čokoládovo-marcipánové bonbony
Tip na vlastnoručně vyrobený jedlý dárek. Pokud je nesníte hned, vydrží v chladu i dva týdny.
Ingredience
- 200 g marcipánu
- 2 lžíce moučkového cukru + na poprášení válu
- 50 g kvalitní hořké čokolády
- 2 lžíce koňaku (pro děti ho můžete vynechat)
- 1–2 balíčky mléčné polevy nebo 100 g
- mléčné čokolády
Příprava jídla
1. Marcipán posypte cukrem a důkladně prohněťte do kompaktního bochánku.
2. Hořké čokoládě dopřejte vodní lázeň, aby se dohladka rozpustila: dejte ji do rendlíku a ten ponořte do většího kastrolu naplněného vodou, který budete zahřívat. K čokoládě přidejte koňak, pokud jste se rozhodli ho použít.
3. Čokoládovou hmotu spojte s marcipánem a důkladně prohněťte. Pak těsto přesuňte na vál poprášený moučkovým cukrem a rozválejte ho na plát silný zhruba centimetr. Vykrajujte z něj menší kostičky.
4. Ve vodní lázni opět rozehřejte čokoládu – tentokrát mléčnou – a postupně v ní namáčejte bonbony. Pokud raději pracujete s už hotovými polevami, které se ještě v obalu zahřejí, bez obav je použijte. Nechte ztuhnout a pak balte do celofánu.
Přidat komentář