Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čokoládovo-marcipánové bonbony

Tip na vlastnoručně vyrobený jedlý dárek. Pokud je nesníte hned, vydrží v chladu i dva týdny.

Vydání: 2007/12
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 10-15 kousků
Doba přípravy: Do 20 minut
Tuhnutí: 10 minut
P

Ingredience

    • 200 g marcipánu
    • 2 lžíce moučkového cukru + na poprášení válu
    • 50 g kvalitní hořké čokolády
    • 2 lžíce koňaku (pro děti ho můžete vynechat)
    • 1–2 balíčky mléčné polevy nebo 100 g
    • mléčné čokolády

Příprava jídla

1. Marcipán posypte cukrem a důkladně prohněťte do kompaktního bochánku.

2. Hořké čokoládě dopřejte vodní lázeň, aby se dohladka rozpustila: dejte ji do rendlíku a ten ponořte do většího kastrolu naplněného vodou, který budete zahřívat. K čokoládě přidejte koňak, pokud jste se rozhodli ho použít.

3. Čokoládovou hmotu spojte s marcipánem a důkladně prohněťte. Pak těsto přesuňte na vál poprášený moučkovým cukrem a rozválejte ho na plát silný zhruba centimetr. Vykrajujte z něj menší kostičky.

4. Ve vodní lázni opět rozehřejte čokoládu – tentokrát mléčnou – a postupně v ní namáčejte bonbony. Pokud raději pracujete s už hotovými polevami, které se ještě v obalu zahřejí, bez obav je použijte. Nechte ztuhnout a pak balte do celofánu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Mléčná čokoláda s pomerančem

Bílá čokoláda s rumem

Oslaďte život svým blízkým vylepšenou čokoládovou tabulkou

Přidat komentář