Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tvarohová žemlovka

Zapomeňte na školní jídelnu a pusťte se do naší lahůdkové verze!

Vydání: 2008/1
Autor:
Hodnocení:
39 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT45M
Pečení 0:45
Chléb a pečivo Středoevropská

Ingredience

    • 2 žloutky
    • 2 lžíce moučkového cukru
    • 2 lžíce vlahého rozpuštěného másla
    • 6 housek nebo rohlíků
    • 500 ml mléka

    Na tvarohovou náplň:

    • 30 g másla + na vymazání pekáčku
    • 30 g moučkového cukru + na poprášení
    • 2 vejce, žloutky a bílky zvlášť
    • kůra nastrouhaná z ½ citronu
    • 500 g měkkého tvarohu (ne z vaničky)
    • 20 g mletých mandlí
    • 50 g rozinek

     

Příprava jídla

Žloutky, cukr a polovinu másla rozmíchejte v misce s mlékem, přidejte plátky pečiva. Troubu předehřejte na 180 °C. Utřete všechny ingredience na náplň kromě bílků. Ty ušlehejte a část zatřete k tvarohové směsi.

Do vymazaného pekáčku vrstvěte pečivo s nádivkou, zakončete pečivem. Zakápněte zbylým máslem a navršte zbylý sníh. Pečte asi tři čtvrtě hodiny dozlatova.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Nákyp z vánočky

Čokoládový nákyp

Pain perdu

Bread pudding

Jídla za pár korun

Česká kuchyně – sladká jídla

Tvarohové dezerty

REKLAMA

Přidat komentář