Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečený ovocný krém

Ideální dezert na léto – přípravu zvládne každý a péct umí trouba sama.

Vydání: 2008/6
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1H
Pečení 1:00
Ostatní

Ingredience

    • 4 vejce
    • 75 g nejjemnějšího cukru krupice
    • 330 ml smetany ke šlehání
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 40 g hladké mouky
    • 120 g malin
    • 125 g borůvek
    • 80 g ostružin
    • 250 g jahod, přepůlených
    • máslo na vymazání formy
    • moučkový cukr na poprášení

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 160 °C. Vajíčka, cukr, smetanu a vanilkový extrakt dejte do mísy a prošlehejte, dokud směs řádně nezpění. Přisypte mouku a míchejte, až získáte hladkou hmotu. Všechno ovoce přesypte do pečicí oválné formy lehce vymazané máslem a přelijte vaječnou hmotou. Pečte zhruba hodinu nebo dokud krém nezezlátne. Posypte moučkovým cukrem a podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Koláč s jahodami

Malinové semifreddo

Borůvkové koláčky

Ledový jahodový jogurt

Borůvkovo-ostružinová Pavlova s růžovou vodou

REKLAMA

Přidat komentář