
Teplý salát s lososem
Saláty rozhodně nemusí bát studené a rozhodně nejsou nudné! Vždyť existuje tolik kombinací! Tento je díky bramborám vydatný a díky rybě také zdravý. Sálivku můžete vykouzlit i z hrubozrnné hořčice, medu a kopru.
Vydání: 2008/9
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 25 minut
Vaření: 25 minut
P
Ingredience
- 400 g drobných nových brambor
- 2 filety z lososa s kůží (každý o váze cca 140 g)
- 200 g očištěných zelených fazolových lusků
- hrst černých oliv, nejlépe kalamata
- hrst sušených rajčat, nasekaných
- 1 stroužek česneku, prolisovaný
- šťáva z ½ citronu
- 1 lžíce olivového oleje
- bylinky, sůl a pepř podle chuti
Příprava jídla
Dejte vařit brambory do osolené vroucí vody. Zatímco se brambory vaří, uvařte v páře (trvá to cca 8 minut) nebo opečte na pánvi filety z lososa. Po necelé čtvrthodině přidejte k bramborám fazolky a ještě pár minut povařte. Až budou brambory měkké, směs slijte a vložte do mísy.
Přidejte olivy a rajčata, pak jemně přidejte na kousky rozděleného lososa, kůži vyhoďte. Prošlehejte česnek, citron a olej s trochou bylinek vhodných k rybě, solí a pepřem podle chuti a zřeďte pár kapkami vody. Dresinkem přelijte salát, důkladně promíchejte a podávejte.
NĚCO NAVÍC: Na vaření přísad do tohoto salátu můžete použít také parní hrnec neboli steamer.
Přidat komentář