Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Houbovo-celerové bramboráky se slaninou

Užijte si babí léto se vším, co k němu patří! Procházky v lese, poslední práce na zahrádce a svačina na odpoledním sluníčku.

Vydání: 2008/9
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT30M
Smažení 0:30
Česká

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, jemně nasekaná
    • 100 g anglické slaniny, nakrájené na kostičky
    • 100 g menších čerstvých hříbků, očištěných a pokrájených
    • 1 středně velký celer, oloupaný, hrubě nastrouhaný
    • 400 g brambor s červenou slupkou, oloupaných, hrubě
    • nastrouhaných
    • 2 lžíce nasekané petrželky + na ozdobu
    • 2 vejce
    • sůl a pepř
    • 60 g másla

Příprava jídla

Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm cibulku, až lehce zezlátne, pak přidejte slaninu a houby a smažte další 3 minuty nebo dokud slanina nezačne být křupavá.

Celer i brambory vyždímejte dosucha a dejte do větší mísy, pak k nim přidejte i lehce zchladlou houbovou směs, petrželku a vejce a dobře promíchejte. Dochuťte solí a pepřem.

Směs si rozdělte na zhruba čtyři díly, máslo postupně rozpouštějte ve větší pánvičce a z obou stran na něm osmahněte čtyři bramboráky. Servírujte posypané petrželkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Celer

Kuře na vinných hroznech

Švestkové buchty

Kachna s kaštanovými knedlíky

Brambory přelité smetanou s ořechy

Houbové pirožky s lučinou

Houby v kuchyni

Přidat komentář