
Jablečná buchta (bezlepková)
Skvělý moučník plný zdravých přísad.
Vydání: 2008/10
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 50 g zlatého lněného semínka, mletého
- ½ lžičky pravé vanilky
- 2 lžičky mleté skořice + špetka soli
- 500 ml jablečného biomoštu
- 100 g pohankové biomouky
- 100 g kukuřičné biomouky hladké
- 100 g rýžové biomouky (nikoli celozrnné, prodává Country Life)
- 4 lžičky kypřicího prášku bez fosfátů (bioprodejny nebo dm drogerie)
- 100 g biorozinek
- 300 g jablek, oloupaných, bez jádřinců nakrájených na menší kostky
- 100 ml javorového či rýžového sirupu
- 100 ml biooleje (sezamového nebo slunečnicového)
Příprava jídla
1 Mleté lněné semínko povařte s moštem, kořením a špetkou soli 3–5 minut, vlijte do mísy a nechte zchladnout.
2 Mezitím v míse smíchejte všechny suché ingredience.
3 Ke lněnému semínku s moštem přilijte sirup a olej a prošlehejte ručním šlehačem. Vlijte do mísy se suchými surovinami, přidejte jablka a promíchejte. Těsto nalijte na vymazaný a vysypaný plech a pečte cca 35–40 minut v troubě vyhřáté na 180 ºC. Vynikající je s teplým pyré z povařených rozmixovaných a ochucených jablek.
Přidat komentář