Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vařené hovězí žebro s hrachovou kaší

Zajímavá kombinace. Hovězí maso výborně chutná s hrachovou kaší ochucenou česnekem.

Vydání: 2009/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT3H
Vaření 3:00
Maso Francouzská

Ingredience

    • 1 kg hovězího žebra
    • 2 mrkve
    • 2 petržele
    • ¼ celeru
    • sůl
    • 2 bobkové listy, 5 kuliček pepře a 5 kuliček nového koření

    Na hrachovou kaši

    • 300 g suchého loupaného hrachu
    • 1 malá cibule, nakrájená na plátky
    • 2 lžíce másla
    • 30 g hladké mouky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 stroužek česneku, drceného

Příprava jídla

1 Hrách den předem namočte do studené vody. Druhý den dejte maso, kořenovou zeleninu, sůl a divoké koření do hrnce, zalijte horkou vodou tak, aby bylo potopené, a uvařte doměkka, aby šlo od kosti, asi 2–3 hodiny.

2 Namočený hrách slijte, zalijte čerstvou vodou a podle návodu na obalu uvařte doměkka. Rozmělněte ponorným mixérem. Kaši můžete naředit vodou slitou z vařeného hrachu, nebo naopak zahustit jíškou připravenou z másla a mouky. Osolte, opepřete a vmíchejte česnek.

3 Vařené hovězí oberte a naporcujte. Podávejte spolu s hrachovou kaší a ozdobte osmaženou cibulkou.

Něco navíc: Vařené hovězí je výborné i s vařenými bramborami a fazolkami nakyselo: V páře uvařte 400 g fazolových lusků (mražených či čerstvých) téměř doměkka. Na 2 lžících másla zpěňte 1 lžíci hladké mouky, minutu míchejte, zalijte 100 ml mléka a dobře rozšlehejte. Vložte fazolky, osolte, opepřete a vařte do zhoustnutí. Pokrm zjemněte 100 g zakysané smetany a podle chuti dotáhněte bílým vinným octem a cukrem. Nakonec vmíchejte nasekaný kopr.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hovězí hrudí s křenovou krustičkou a mrkvičkami

London particular

Smažené telecí nožičky

Pečené vepřové ocásky s kedlubnovým zelím

Dušená hovězí plec na šalotce

Jídla za pár korun

REKLAMA

Přidat komentář