
Tuňákový salát s kuskusem
Kuskus má mnohostranné využití. Smíchejte ho s tuňákem, zeleninou a bylinkami, za chvilku máte chutný salát.
Vydání: 2009/8
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: Pro 4 osoby
Ingredience
- 125 ml vroucí vody
- 65 g kuskusu
- 60 ml červeného vinného octa
- 2 lžíce olivového oleje
- lžíci dijonské hořčice
- ¼ lžičky soli a cukru
- špetka pepře
- česnekový prášek
- 2 zelené papriky
- salátová okurka
- 50 g velkých rozinek
- 170g konzervu tuňáka
- 400g konzervu kukuřice, slité
Příprava jídla
1 Do 125 ml vroucí vody vmíchejte 65 g kuskusu, nechte 5 minut zakryté stát. Kuskus načechrejte, dejte stranou. 60 ml červeného vinného octa, 2 lžíce olivového oleje, lžíci dijonské hořčice, ¼ lžičky soli a cukru a po špetce pepře a česnekového prášku prošlehejte v míse.
2 Vsypte kuskus; 2 zelené papriky, očištěné, salátovou okurku, bez semen, a cibuli, vše nasekané; 50 g velkých rozinek; 170g konzervu tuňáka a 400g konzervu kukuřice, slité.
3 Zamíchejte, nechte zakryté hodinu v chladu.
Přidat komentář