Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tuňákové kapsy pita

Kapsy naplňte tuňákovými placičkami s bramborem, rajčaty a ledovým salátem. Originální chuť ještě doplní hummus ochucený citronem a česnekem. 
Vydání: 2009/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Na 4 kusy
Doba přípravy: Do 30 minut
Smažení 8 minut
P
Zelenina Ostatní

Ingredience

    • 300 g moučných brambor, oloupaných a pokrájených, uvařených doměkka
    • 425g konzerva tuňáka ve vlastní šťávě, scezeného a rozdrobeného
    • 2 jarní cibulky, tence pokrájené
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1–2 lžíce hladké mouky
    • 1 vejce, lehce prošlehané
    • 3–4 lžíce strouhanky
    • 3 lžíce slunečnicového oleje
    • 4 lžíce hotového hummusu (konzerva v exotických potravinách v supermarketu či promixovaná konzervovaná cizrna s olivovým olejem, citronem a česnekem)
    • 4 celozrnné chleby pita
    • 4 listy ledového salátu
    • 2 rajčata, nakrájená na plátky

Příprava jídla

1 Brambory nahrubo rozmačkejte, vmíchejte tuňáka a cibuli, osolte a opepřete. Zformujte osm placiček.

2 Obalte postupně v mouce, vajíčku a strouhance. Smažte v pánvi na rozehřátém oleji 3–4 minuty z každé strany dozlatova. Nechte okapat na ubrousku.

3 Chleby pita překrojte napůl. Rozevřete a vnitřek pomažte hummusem. Do kapes rozdělte salát, rajčata a tuňákové placičky. Zabalte do ubrousku či fólie.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Oběd v krabičce

20 jídel do krabičky

Přidat komentář