0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kapsy s hráškovými šiškami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2301 kcal
Bílkoviny 77 g
Sacharidy 396 g
Tuky 35 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dozlatova pečené šišky plněné hráškem. Podávejte s jogurtem a chlebem pita.

Suroviny

brambory 500 g
moučnaté, na kousky
mražený hrášek 200 g
kari koření 4 ČL
jogurt bílý 200 ml
máta ½ svazku
nasekaný najemno
pita 5 ks
rozpůlené
ledový salát ½ ks
natrhaný
cibule červená ½ ks
nemusí být
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Zahřejte troubu na 200 °C, brambory vařte asi 8 minut doměkka, na posledních pár minut přihoďte hrášek. Pak je důkladně slijte, vyberte brambory a spolu s 1/3 hrášku je vraťte do hrnce. Přidejte kari, sůl a pepř podle chuti, pak vše na nízkém plameni promačkejte (je to důležité, aby se šišky po upečení nelámaly). Vmíchejte celý hrášek.

2 Pomocí dvou lžic vytvarujte hmotu do 16 šišek a položte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 20 minut dozlatova a tak, aby byly okraje křupavé.

3 Jogurt smíchejte s nasekanou mátou. Zahřejte pita chleby a promíchejte zbylou mátu a salát. Šišky podávejte zatepla s jogurtem a zelenými lístky, případně i s plátky cibule, v plackách.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč