Dozlatova pečené šišky plněné hráškem. Podávejte s jogurtem a chlebem pita.
Suroviny
Postup
Zahřejte troubu na 200 °C, brambory vařte asi 8 minut doměkka, na posledních pár minut přihoďte hrášek. Pak je důkladně slijte, vyberte brambory a spolu s 1/3 hrášku je vraťte do hrnce. Přidejte kari, sůl a pepř podle chuti, pak vše na nízkém plameni promačkejte (je to důležité, aby se šišky po upečení nelámaly). Vmíchejte celý hrášek.
Pomocí dvou lžic vytvarujte hmotu do 16 šišek a položte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 20 minut dozlatova a tak, aby byly okraje křupavé.
Jogurt smíchejte s nasekanou mátou. Zahřejte pita chleby a promíchejte zbylou mátu a salát. Šišky podávejte zatepla s jogurtem a zelenými lístky, případně i s plátky cibule, v plackách.