Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Lilky s parmazánem

Recept se italsky jmenuje parmigiana di melanzane a chutná teplý i studený jako předkrm či lehké hlavní jídlo.

Vydání: 2006/11
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
Na vypocení lilku: 30 minut
Smažení: 15-20 minut
PT30M
Pečení 0:30
Zelenina Italská

Ingredience

    • 1 kg lilků, nakrájených na kolečka o síle asi 1 cm
    • sůl
    • rostlinný olej
    • hladká mouka na obalení
    • 400 g konzervovaných sekaných rajčat
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 250 g mozzarelly, nakrájené na co nejtenčí plátky
    • 5 lístků čerstvé bazalky, natrhané
    • máslo na vymaštění formy
    • 100 g čerstvě nastrouhaného parmazánu

Příprava jídla

1 Lilky naskládejte do cedníku, posolte a nechte asi půl hodiny ,vypotit ‘. Pak je osušte papírovým ubrouskem nebo utěrkou.

2 Do velké pánve nalijte asi čtyřcentimetrovou vrstvu oleje a postavte ji na prudký plamen. V mouce obalte několik koleček lilku (jen tolik, kolik se vejde do pánve – mouka by se na zelenině neměla rozmáčet) a po obou stranách je osmažte do zlatohněda.

3 Do jiné pánve vlijte olivový olej a rajčata, osolte a přiveďte k varu. Rajčata by se měla varem zmenšit na polovinu. Předehřejte troubu na 220, horkovzdušnou na 200 stupňů.

4 Zapékací misku o rozměrech asi 23 × 15 cm vymažte máslem a po dně ji vyložte částí osmaženého lilku. Na něj rozprostřete všechna dušená rajčata, pokryjte je mozzarellou a bazalkou a hojně posypte parmazánem. Navrch dejte další vrstvu lilků a opět je posypte  parmazánem. Pečte asi půl hodiny v horní třetině předehřáté trouby.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuře s kozím sýrem & červenou cibulí

Těstoviny trikolora

Ořechový dort s Lučinou

Sýrové raclette

Savojská zeleninová polévka

Špenátová hnízda

Naložený pivní sýr

Olomoucké ,cordon bleu‘

Bramborové noky s gorgonzolou

Hrušky s rokfórem

Vepřové medailonky s camembertem

Salát s grilovaným kozím sýrem

Přidat komentář