Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Savojská zeleninová polévka

Nové a nápadité

Vydání: 2006/11
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Vaření 0:30
Polévka Francouzská

Ingredience

    • 100 g slaniny, nakrájené na kostičky
    • oříšek másla
    • 2 cibule, nakrájené nadrobno
    • 3 menší pórky, nakrájené na kolečka
    • 1 stonek řapíkatého celeru, nasekaný
    • 4 mrkve, nakrájené nadrobno
    • 3 brambory, oloupané a nakrájené na kostičky
    • 50 ml horkého mléka
    • 2 lžíce zakysané smetany
    • asi 5 lístků šalvěje
    • sůl
    • 8 krajíčků žitného chleba
    • 40 g másla
    • 150 g beaufortu, nastrouhaného

Příprava jídla

1 Slaninu vložte do hrnce a nechte ji asi pět minut škvařit. Pak k ní přidejte máslo a po jeho rozpuštění přisypte cibuli, pórek, celer a mrkev; chvíli poduste na mírném plameni. Vsypte brambory, zalijte asi litrem vody a horkým mlékem, okořeňte šalvějí, osolte a vařte asi půl hodiny. Těsně před podáváním do polévky vmíchejte zakysanou smetanu.

2 Než se polévka uvaří, zlehka opečte krajíčky chleba. Potřete je máslem, posypte strouhaným sýrem a do každého talíře položte dva kousky. Chleba pak už jen zalijte horkou polévkou a ihned podávejte.

BEAUFORT (čte se bófór) dostal jméno podle vesnice blízko francouzského Albertville. Sýr dostanete v hypermarketech a ve specializovaných obchodech.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuře s kozím sýrem & červenou cibulí

Těstoviny trikolora

Ořechový dort s Lučinou

Lilky s parmazánem

Sýrové raclette

Špenátová hnízda

Naložený pivní sýr

Olomoucké ,cordon bleu‘

Bramborové noky s gorgonzolou

Hrušky s rokfórem

Vepřové medailonky s camembertem

Salát s grilovaným kozím sýrem

Přidat komentář