Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krémová rybí směs zapečená s kaší

Fish pie, typicky britská lahůdka, si našel místo v našich srdcích. Doporučujeme!
Vydání: 2010/5
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Více než hodinu
Vaření: 20 minut
Pečení: 30 minut
P
Britská

Ingredience

    • 35 g másla
    • 35 g hladké mouky
    • 500 ml mléka
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 3 jarní cibulky, bílé a zelené části zvlášť, velmi tence pokrájené
    • 1 žloutek
    • 1–2 lžíce kopru, nasekaného
    • 60 g uzeného lososa, pokrájeného
    • 400 g pevné bělomasé ryby (treska, halibut, pangasius atp.), pokrájené na sousta
    • 100 g krevet, loupaných a předvařených

    Na kaši
    • 1 kg moučných brambor (varný typ C), oloupaných a pokrájených
    • 50 g másla
    • 50 ml mléka
    • brokolice vařená v páře k podávání

Příprava jídla

1 V osolené vodě vařte brambory asi dvacet minut doměkka. Slijte a rozmačkejte s máslem, ohřátým mlékem a zelenou částí jarní cibulky. Osolte a opepřete.

2 Na náplň rozpusťte máslo, zaprašte moukou a míchejte asi minutu, až zpění a zesvětlá. Zalijte mlékem a rozšlehejte. Za stálého míchání přiveďte k varu a vařte asi dvě minuty, až omáčka zhoustne. Osolte, opepřete a vmíchejte bílou část jarní cibulky. Nechte ještě minutu bublat.

3 Nechte za občasného míchání pět minut chladnout, pak vešlehejte žloutek, kopr a nakonec vmíchejte uzeného lososa.

4 Rozdělte osušené kousky ryb do čtyř menších zapékacích misek (nebo jedné velké). Posypte krevetami a zalijte připravenou omáčkou. Nahoru navršte bramborovou kaši. (V tuto chvíli lze zakrýt a nechat v chladničce nebo zamrazit.)

5 Předehřejte troubu na 180 °C. Pečte rybí směs asi 30 minut, až náplň bublá a kaše začne zlátnout. Podávejte s brokolicí vařenou v páře.

NĚCO NAVÍC Kdo nemá rád kopr, může náplň ochutit petrželkou a špetkou muškátového květu.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář