Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rizoto s houbami a špenátem

Houby a špenát spolu skvěle ladí. Pokud váš zelinář nemá čerstvý špenát, použijte rozmrazený mražený.
Vydání: 2010/5
Autor:
Hodnocení:
31 (hlas)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: cca 15 minut
P
Italská

Ingredience

    • 25 g sušených hub
    • 50 g másla
    • 1 cibule, najemno nasekaná
    • 1 stroužek česneku, na plátky
    • 200 g drobných žampionů, očištěných a pokrájených na plátky
    • 200 g kulatozrnné rýže na rizoto
    • 100 ml bílého vína
    • 750 ml drůbežího vývaru podle základního receptu
    • 100 g čerstvého špenátu, propláchnutého a nasekaného
    • parmazán k podávání

Příprava jídla

1 Sušené houby zalijte hrnkem vody a přiveďte k varu. Seberte vzniklou pěnu, houby propláchněte, zalijte hrnkem čisté vody a deset minut povařte. Slijte je; tekutinu uchovejte a houby pokrájejte.

2 V kastrolu nebo hlubší velké pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na něm doměkka cibuli a česnek; trvá to asi čtyři minuty. Pak přidejte žampiony a pět minut je míchejte. Vhoďte povařené sušené houby, vsypte rýži a chvíli míchejte.

3 Vlijte víno, počkejte, až se odpaří, a pak přidejte vývar z hub a naběračku drůbežího vývaru. Míchejte. Až se všechna tekutina vsákne, přilijte další naběračku drůbežího vývaru a takto pokračujte až do chvíle, kdy bude rýže uvařená al dente (měkká, ale pevná). Přimíchejte špenát a až zavadne, můžete podávat – třeba s trochou strouhaného parmazánu.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Houbové rizoto s marinovanou řepou

Rizoto s medovou dýní

30x báječné houbové recepty

Přidat komentář