Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuřecí koláč s pórkem

Lahodná náplň z kuřecího masa a pórku pod křehkou pokličkou

Vydání: 2010/8
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
+ chladnutí Pečení: 15 minut
P
Koláč Britská

Ingredience

    • 1 lžíce oleje
    • 1 kg kuřecích stehenních řízků, nakrájených + sůl a pepř
    • 250 g pórku, opraného a na kolečka
    • 150 g čerstvých hub
    • 2 velké hrsti lístků oregana
    • 1 stroužek česneku, prolisovaný
    • 3 lžíce hladké mouky
    • 125 ml kuřecího vývaru
    • 125 ml mléka
    • 250 g hotového listového těsta
    • 1 vejce, lehce prošlehané

Příprava jídla

1 Podle základního receptu připravte náplň, místo cibule a tymiánu použijte pórek, houby a oregano. Nechte zchladnout.

2 Zahřejte troubu na 220 °C. Zchladlou směs přeneste do ploché ohnivzdorné nádoby o litrovém objemu. Těsto vyválejte mezi dvěma kusy pečicího papíru na tloušťku cca 3 mm. Vykrojte takový tvar, aby překrýval horní okraj nádoby. Položte ho na ni, přitlačte k okrajům a přebytky odkrojte. Potřete trochou vejce. Formu dejte na plech a pečte asi dvacet minut, aby poklička zezlátla a vyběhla.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pórek vařte i zapékejte

Pórek vařte i zapékejte

REKLAMA

Přidat komentář