Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Cornish pasty

Původně to bylo jídlo horníků v cornwallských cínových dolech. Okraj, za který taštičky drželi, zahazovali – jako oběť pro skřítky anebo proto, že si neměli kde umýt ruce a cín v rudě často provází arzen.

Vydání: 2011/3
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
+ chlazení
PT1H
Pečení 1:00
Chléb a pečivo Britská

Ingredience

    • 450 g hladké pšeničné chlebové mouky
    • 250 g másla, na kostičky
    • 1 vejce, prošlehané, na potření

    NA NÁPLŇ

    • 300 g minutkového hovězího (svíčková, roštěnec, skirt či flank steak), na malé kousky
    • 1x 150g brambora
    • 1 malý tuřín, vodnice, kus ředkve daikon či šťavnatá kedlubna
    • 1 malá cibule
    • sůl a pepř + 1 lžíce másla

Příprava jídla

1 Z mouky, špetky soli a tuku vypracujte v míse jemnou drobenku. Osolte ji a pak přidejte 6–7 lžic studené vody a vypracujte nelepivou kouli těsta. Zabalte ji do fólie a dejte aspoň na půl hodiny chladit.

2 Bramboru a brukev nakrájejte na tenké, asi centimetrové kousky. Cibuli nasekejte najemno nebo nakrájejte na tenká půlkolečka.
Zahřejte troubu na 180 °C. Vál poprašte moukou a z těsta vyválejte plát o silný cca půl centimetru. Podle talířku o průměru 15–20 cm vykrojte z těsta kola. Okraje zvlhčete vodou nebo mlékem. Polovinu kola si podepřete válečkem. Na druhou polovinu dejte doprostřed malou vrstvu nakrájených brambor a zeleniny a na ni maso, pak vrstvy zopakujte, ale mějte na paměti, že když to s náplní přeženete, těsto se bude při pečení trhat. Lehce osolte, opepřete, přidejte ždibec másla a lehce poprašte moukou.

3 Přiklopte druhou polovinou těsta a pak okraje přimáčkněte pevně k sobě. Začněte vpravo a druhou rukou si podpírejte levou stranu, palcem a ukazováčkem překládejte těsto a tvořte záhyby. Podstatné je pevně uzavřít náplň v těstě. Opakujte se zbývajícími koly z těsta. Potřete prošlehaným vejcem. Uprostřed vyvýšeniny na každém kusu veďte asi dvouapůlcentimetrový odvětrávací řez. Pečte v zahřáté troubě 15 minut, pak ztlumte na 160 °C a pečte ještě cca 45 minut.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kapsy dvou náplní

Empanada

REKLAMA

Přidat komentář