Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pomalu pečený bůček s bramborami boulangère

Ani kapka šťávy nepřijde nazmar...

Vydání: 2011/3
Autor:
Hodnocení:
46 (hlasů)
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 30 minut
PT3H
Pečení 3:00
Maso Francouzská

Ingredience

    NA BŮČEK

    • 1,2 kg bůčku, bez kosti a kůže
    • asi 1 lžíce mořské soli
    • 1 lžička hrubě drceného bílého pepře
    • 1 lžíce čerstvých tymiánových lístků
    • 2 lžíce čirého medu
    • 1 lžíce dijonské hořčice
    • 1 čerstvá červená chilli paprička, nasekaná nadrobno

    NA BRAMBORY

    • 1 kg brambor, oloupaných a tence pokrájených
    • 500 g cibule, oloupané a pokrájené na plátky
    • 6 stroužků česneku, oloupaných a pokrájených na plátky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 6 bobkových listů
    • 12 snítek tymiánu
    • 500 ml drůbežího vývaru

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 170 °C.
 
2 Nařežte vršek bůčku křížem do mřížky. Vetřete do povrchu sůl, pepř a tymián.

3 Brambory promíchejte s cibulí a česnekem, řádně osolte a opepřete. Třetinu rozprostřete do pekáče, poházejte třetinou koření a vrstvy ještě dvakrát zopakujte. Zalijte vývarem a vložte do spodní části trouby. Nad brambory zasuňte do trouby mřížku a na ni volně položte bůček. Během pečení bude lahodný vypečený tuk odkapávat do brambor.

4 Pečte 3 hodiny, až budou maso i brambory měkké a zlatavé. Vyjměte brambory i bůček a teplotu v troubě zvyšte na 220° C. Smíchejte med, hořčici a chilli a potřete maso. Vraťte ho do trouby a zasuňte pod něj nádobu na odkapávání. Pečte dalších zhruba 15–20 minut, až se udělá kůrčička. Podávejte s připravenými bramborami.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pomalu pečený bůček

Bůčková roláda

Dokonalé boloňské ragú

Vepřové na červeném zelí

Hovězí maso se sušenými rajčaty a rozmarýnem

Jemná kuřecí korma

Králík na šalvěji a česneku

REKLAMA

Přidat komentář