Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Omeleta Arnolda Bennetta

Tato omeleta prý zachutnala britskému spisovateli Arnoldu Bennettovi v londýnském hotelu Savoy natolik, že si ji pak nechal připravovat všude, kam přijel.

Vydání: 2011/3
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 1
Doba přípravy: Do 30 minut
PT25M
Vaření 0:25
Britská

Ingredience

    • 100 g uzené ryby s kůží (tresky, sledě), s odstraněnými kostmi
    • 100 ml mléka
    • 2 lžičky másla
    • 2 čerstvé bobkové listy
    • 8–10 kuliček černého pepře
    • 2 lžíce crème fraîche či tučné zakysané smetany (třeba Chef de Créme)
    • 1 biocitron, najemno nastrouhaná kůra + 1 lžíce šťávy
    • 55 g parmazánu nebo zralého čedaru (ne přibarvovaného oranžového), najemno nastrouhaného
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 3 velká vejce, nejlépe bio, prošlehaná
    • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
    • malá hrst rukoly, nebo ještě lépe potočnice
    • 1 jarní cibulka, najemno nasekaná či ozdobně nakrájená (nemusí být)

Příprava jídla

1 Zahřejte troubu na 200 °C. Uzenou rybu vložte do nádoby vhodné do trouby, zalijte ji mlékem, přidejte lžičku másla, bobkové listy a kuličky pepře. Vložte na dvanáct minut do vyhřáté trouby. Pak nádobu vyjměte, rybu vylovte a nechte chladnout. Troubu nevypínejte. Mezitím smíchejte zakysanou smetanu, citronovou kůru a strouhaný sýr. Podle chuti osolte a opepřete.

2 Zbylé máslo zahřejte na středním plameni s polovinou oleje ve velké pánvi vhodné do trouby. Vlijte vejce, lehce je párkrát promíchejte a uvolňujte od stěn pánve. Rybu mezitím zbavte kůže a všech případných zbývajících kostí, rozdělte ji na kousky. Až omeleta zespodu zpevní, ale navrchu bude ještě malinko tekutá, pokryjte ji směsí se zakysanou smetanou a posypte kousky ryby. Pak ji hned na čtyři až pět minut přeneste do trouby, aby se vejce dopekla a omeleta se mírně nafoukla. Vyndejte z trouby.

3 K podávání pokropte rukolu v misce zbývajícím olivovým olejem a citronovou šťávou, promíchejte. Omeletu přeneste na talíř, posypte jarní cibulkou a rukolou.

NĚCO NAVÍC
Pokud chcete omeletu připravit pro více lidí, jednoduše znásobte množství ingrediencí. Rybu můžete pošírovat v mléce najednou, omelety je ale třeba připravit postupně, maximálně po dvou, máte-li dvě vhodné pánve.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Voltairův drůbeží vývar

Biftek Chateaubriand

Runebergovy bábovičky

Polévka à la Mór Jókai

Kulinární jízda Evropou

REKLAMA

Přidat komentář