Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Telecí máslový řízek s bramborovou kaší

Maso telecího hrudí, trochu prorostlé tukem, se dokonale hodí na mletí. Je jemné, a přitom šťavnaté.

Vydání: 2011/5
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Smažení 0:15

Ingredience

    • 1 kg telecího hrudí, vykostěného, mletého
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 3 vejce
    • 4 starší rohlíky navlhčené 200 ml mléka
    • 100 g másla, rozpuštěného
    • strouhanka podle potřeby
    • asi 200 g sádla na smažení

    NA KAŠI

    • 1 kg brambor, oloupaných
    • 80 g másla
    • 100–150 ml smetany ke šlehání

Příprava jídla

1 Maso osolte a opepřete. Smíchejte s vejci, navlhčeným pečivem, máslem a promíchejte. Vytvořte koule a obalte je v suché strouhance. Pak je mírně roztlačte a na rozpáleném sádle pomalu smažte dozlatova.

2 Pokrájené brambory osolte a uvařte doměkka. Důkladně sceďte a rozšťouchejte dohladka. Teprve pak přidejte máslo a rozmíchejte. Až nakonec prošlehejte s horkou smetanou. Podávejte s máslovým řízkem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Telecí kotlety s lilkovou krustou

Telecí ragú s houbami a šunkovým knedlíkem

Milujeme řízky aneb 30 nejlepších receptů!

12x nejoblíbenější dětská jídla

Telecí roláda s nádivkou a novými bramborami

REKLAMA

Přidat komentář