
Salát z fazolek, cizrny, máty a tahini
Zálivku můžete zjemnit 2–3 lžícemi bílého jogurtu. Zbylou omáčku podávejte i k jiné vařené zelenině, třeba k chřestu.
Vydání: 2011/5
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 300 g zelených fazolek, očištěných
- 400 g konzerva cizrny, scezená a propláchnutá
- hrst čerstvé máty
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 100 g pasty tahini
- 2–3 stroužky česneku, drceného
- šťáva z 1 citronu
- 1/2 lžičky mletého římského kmínu
- po špetce mletého chilli, mletého koriandru a kardamomu
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 100–150 ml vroucí vody, dle potřeby
NA ZÁLIVKU
Příprava jídla
1 V hrnci přiveďte k varu vodu. Vhoďte do ní fazolové lusky a vařte je 5–7 minut takzvaně na skus. Fazolky slijte a zchlaďte v nádobě se studenou vodou a ledem. Lusky pak nechte okapat v cedníku a osušte je.
2 Na zálivku vložte do mixéru tahini, česnek, většinu citronové šťávy a koření. Rozmixujte a za stálého chodu přilévejte vroucí vodu, abyste získali hladkou a krémovou omáčku. Dochuťte solí, zbylou citronovou šťávou a čerstvě mletým pepřem. V míse promíchejte fazolky a cizrnu se zálivkou. Podávejte s lístky máty a posypte pepřem.
Přidat komentář