Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát z fazolek, cizrny, máty a tahini

Zálivku můžete zjemnit 2–3 lžícemi bílého jogurtu. Zbylou omáčku podávejte i k jiné vařené zelenině, třeba k chřestu.

Vydání: 2011/5
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT7M
Vaření 0:07

Ingredience

    • 300 g zelených fazolek, očištěných
    • 400 g konzerva cizrny, scezená a propláchnutá
    • hrst čerstvé máty
    • sůl a čerstvě mletý pepř

    NA ZÁLIVKU

    • 100 g pasty tahini
    • 2–3 stroužky česneku, drceného
    • šťáva z 1 citronu
    • 1/2 lžičky mletého římského kmínu
    • po špetce mletého chilli, mletého koriandru a kardamomu
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 100–150 ml vroucí vody, dle potřeby

Příprava jídla

1 V hrnci přiveďte k varu vodu. Vhoďte do ní fazolové lusky a vařte je 5–7 minut takzvaně na skus. Fazolky slijte a zchlaďte v nádobě se studenou vodou a ledem. Lusky pak nechte okapat v cedníku a osušte je.

2 Na zálivku vložte do mixéru tahini, česnek, většinu citronové šťávy a koření. Rozmixujte a za stálého chodu přilévejte vroucí vodu, abyste získali hladkou a krémovou omáčku. Dochuťte solí, zbylou citronovou šťávou a čerstvě mletým pepřem. V míse promíchejte fazolky a cizrnu se zálivkou. Podávejte s lístky máty a posypte pepřem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Šunka na páře s karotkami a hráškem

Vitello tonnato

Pošírované kuře a zelenina s citrusovou zálivkou

Pošírovaná ryba s crème fraîche a hráškem

REKLAMA

Přidat komentář