5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Snadné 2-3

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1578 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 204 g
Tuky 56 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý a vydatný salát, který si užijete horký i studený.

Suroviny

brambory 750 g
varný typ A
žampiony 500 g
čerstvé
česnek 3 stroužky
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 4 PL
citronová štáva
z půlky citronu
celer 3
oloupané
šalotka 2 ks
oloupaná
feferonka naložená, podle chuti
kari pasta červená 1 PL
petrželka
na ozdobu
sůl

1 Brambory uvařte ve slupce doměkka. Žampiony očistěte, odkrojte jim třeně, hlavičky nakrájejte na proužky a přendejte je do misky. Smíchejte je s prolisovaným česnekem, solí, pepřem, 2 lžícemi olivového oleje a šťávou z citronu.

2 Řapíkatý celer nakrájejte na proužky, šalotku na kolečka, feferonky na menší kousky. Ve woku rozpalte zbylý olej a osmahněte na něm celer a šalotku, po chvilce přidejte houby s marinádou a feferonky, vše prudce opečte.

3 Brambory oloupejte, přepulte a přidejte do pánve, dobře promíchejte, přidejte kari pastu a minutu opékejte. Dochuťte solí a ozdobte petrželkou.

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit