Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Snadné 2-3

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1578 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 204 g
Tuky 56 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý a vydatný salát, který si užijete horký i studený.

Suroviny

varný typ A
čerstvé
česnek 3 stroužky
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 4 PL
z půlky citronu
oloupané
oloupaná
feferonka naložená, podle chuti
petrželka
na ozdobu
sůl

Postup

1

1 Brambory uvařte ve slupce doměkka. Žampiony očistěte, odkrojte jim třeně, hlavičky nakrájejte na proužky a přendejte je do misky. Smíchejte je s prolisovaným česnekem, solí, pepřem, 2 lžícemi olivového oleje a šťávou z citronu.

2 Řapíkatý celer nakrájejte na proužky, šalotku na kolečka, feferonky na menší kousky. Ve woku rozpalte zbylý olej a osmahněte na něm celer a šalotku, po chvilce přidejte houby s marinádou a feferonky, vše prudce opečte.

3 Brambory oloupejte, přepulte a přidejte do pánve, dobře promíchejte, přidejte kari pastu a minutu opékejte. Dochuťte solí a ozdobte petrželkou.

Apetit magazín