Skvělý a vydatný salát, který si užijete horký i studený.
Suroviny
brambory
750
g
varný typ A
žampiony
500
g
čerstvé
česnek
3
stroužky
pepř
čerstvě mletý
olivový olej
4
PL
citronová štáva
z půlky citronu
celer
3
oloupané
šalotka
2
ks
oloupaná
feferonka naložená, podle chuti
kari pasta červená
1
PL
petrželka
na ozdobu
sůl
1 Brambory uvařte ve slupce doměkka. Žampiony očistěte, odkrojte jim třeně, hlavičky nakrájejte na proužky a přendejte je do misky. Smíchejte je s prolisovaným česnekem, solí, pepřem, 2 lžícemi olivového oleje a šťávou z citronu.
2 Řapíkatý celer nakrájejte na proužky, šalotku na kolečka, feferonky na menší kousky. Ve woku rozpalte zbylý olej a osmahněte na něm celer a šalotku, po chvilce přidejte houby s marinádou a feferonky, vše prudce opečte.
3 Brambory oloupejte, přepulte a přidejte do pánve, dobře promíchejte, přidejte kari pastu a minutu opékejte. Dochuťte solí a ozdobte petrželkou.