Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do hodiny Snadné 2-3

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1578 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 204 g
Tuky 56 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý a vydatný salát, který si užijete horký i studený.

Suroviny

brambory 750 g
varný typ A
žampiony 500 g
čerstvé
česnek 3 stroužky
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 4 PL
citronová štáva
z půlky citronu
celer 3
oloupané
šalotka 2 ks
oloupaná
feferonka naložená, podle chuti
kari pasta červená 1 PL
petrželka
na ozdobu
sůl

1 Brambory uvařte ve slupce doměkka. Žampiony očistěte, odkrojte jim třeně, hlavičky nakrájejte na proužky a přendejte je do misky. Smíchejte je s prolisovaným česnekem, solí, pepřem, 2 lžícemi olivového oleje a šťávou z citronu.

2 Řapíkatý celer nakrájejte na proužky, šalotku na kolečka, feferonky na menší kousky. Ve woku rozpalte zbylý olej a osmahněte na něm celer a šalotku, po chvilce přidejte houby s marinádou a feferonky, vše prudce opečte.

3 Brambory oloupejte, přepulte a přidejte do pánve, dobře promíchejte, přidejte kari pastu a minutu opékejte. Dochuťte solí a ozdobte petrželkou.

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory
  • Suroviny

Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory

Ačkoliv má ječmen v české kuchyni dlouholetou historii, dnes si kroupy dopřáváme maximálně na Štědrý den nebo v zabijačkové polévce. Pojďme společně oprášit tuto „znovu objevenou“ plodinu a dodat našim jídelníčkům potřebnou...

Obchod Apetit