Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Řecký chléb

Můžete ho podávat studený nebo zapečený. Bude pokaždé jiný, a pořád báječný.

Vydání: 2011/5
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Pečení 0:15

Ingredience

    • 4 malé silnější pita chleby
    • 1 červená a 1 zelená paprika
    • 200 g sýra feta
    • 100 ml řeckého či smetanového jogurtu
    • 1 stroužek česneku
    • špetka oregana
    • čerstvá chilli paprička
    • hrst oliv kalamata (hnědé)
    • čerstvá máta

Příprava jídla

1 Papriky pečte asi 15 minut v troubě předehřáté na 220 °C, až se na nich utvoří hnědé puchýře. Vyjměte je a vložte do plastového sáčku na 10 minut zapařit. Stáhněte slupku, papriky zbavte stopky a semeníku a nakrájejte na nudličky.

2 Promíchejte fetu, jogurt, česnek, oregano a chilli. Opečte na pánvi nasucho chleby pita a navršte na ně pečené papriky, olivy a sýrovou omáčku.

3 Chléb lze ihned podávat nebo zprudka zapéct. Při podávání ho můžete ozdobit mátou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pikantní zapečené housky

Ciabatta s pečeným česnekem

Lisovaný letní sendvič

Chléb s okurkami a makrelou

Sendvič se ztraceným vejcem a špenátem

Trojitý lososový sendvič

Obložený chléb Caesar

Chleba s houbami a olivovou gremolatou

Sendvič s řapíkatým celerem a ořechy

Přidat komentář