Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Omáčka bez vaření: ricotta & pečená paprika

Zajímavě pikantní

Vydání: 2011/8
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 10 minut
+ vaření těstovin
PT5M
Příprava 0:05
Omáčka Italská

Ingredience

    • 150 g ricotty
    • 2 lžíce strouhaného parmazánu
    • 2 lžíce panenského olivového oleje
    • 1 malý stroužek česneku, nakrájený nadrobno
    • 100 g kupovaných nakládaných pečených paprik (nebo domácích, viz Něco navíc), pokrájených
    • 1–2 lžičky harissy nebo jiné chilli pasty
    • mořská sůl
    • hrst hladkolisté petrželky
    • 200 g těstovin creste di gallo či farfalle

Příprava jídla

Dobře promíchejte ricottu, parmazán, olivový olej, česnek, pokrájenou pečenou papriku a chilli pastu a osolte.

2 Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte, ale lžíci horké vody si nechte do omáčky.

Těstoviny promíchejte s ricottovým krémem, petrželkou a odloženou lžící vody. Podávejte ozdobené petrželkou.

NĚCO NAVÍC
Domácí pečené papriky vyrobíte snadno. Papriku zbavte semeníku, nakrájejte ji na proužky a dejte do trouby na 220 °C. Když na ní naskákají černé puchýře, vyndejte ji a vložte na 10 minut do plastového sáčku: pak oloupejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Omáčka bez vaření: rajčata & vodka

Omáčka bez vaření: bylinky & chilli paprička

Omáčka bez vaření: mascarpone & citron

Omáčka bez vaření: smetana & uzený losos

Omáčka bez vaření: tuňák & kapary

Omáčky bez vaření

REKLAMA

Přidat komentář