Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pstruh plněný hříbky

Čerství pstruzi duhoví jsou v obchodech snadno k sehnání. Stejně jako pstruzi se upravují i jejich příbuzní – siveni. Ty poznáte podle světlých teček na těle.

Vydání: 2011/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Pečení 0:30
Z plechu Česká

Ingredience

    • 4 celí pstruzi, vykuchaní
    • 500 g čerstvých hřibů, rozpůlených
    • 2 cibule, nakrájené na klínky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2–3 lžíce másla
    • menší svazek petrželky
    • asi 12 listů šalvěje

Příprava jídla

1 Pstruhy omyjte, osušte, uvnitř i vně osolte, opepřete a naplňte částí hub a cibule, petrželkou a kouskem másla, zbytek dejte do pekáče. Ryby ovažte provázkem a pod něj zastrčte pár lístků šalvěje.

Pstruhy položte vedle sebe do pekáče na zbývající cibuli a houby. Poklaďte zbylým máslem a pečte v troubě předehřáté na 160 °C zhruba 20–30 minut, podle velikosti ryb.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Křupavá štika s pepřovým dipem

Pošírovaný amur s letní zeleninou

Úhoř na víně

Candát v solné krustě

Kapr v mangoldu s vinnou omáčkou

Candát z trouby v petrželové strouhance

Sladkovodní ryby

30x báječné houbové recepty

Přidat komentář