Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Candát v solné krustě

Solná krusta brání vysušení, a nejlépe tak vynikne lahodná chuť candáta, který nepotřebuje výrazně dochucovat.

Vydání: 2011/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
+ odležení 10 minut
PT40M
Pečení 0:40

Ingredience

    • 1 celý candát 1,5–2 kg, vykuchaný a očištěný
    • 1,5-2,5 kg hrubé mořské soli (podle velikosti ryby)
    • 8–10 bílků (podle velikosti ryby)
    • 2-6 lžic polohrubé mouky na zahuštění solné směsi (podle potřeby, aby šla směsí ryba dobře obalit)
    • 1 citron, na klínky
    • svazek petrželky
    • 2 snítky estragonu
    • 50 g rozpuštěného másla

Příprava jídla

1 Candáta omyjte studenou vodou a osušte. Troubu rozpalte na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem.

Bílky vyšlehejte dotuha a rukou do sněhu zapracujte sůl a mouku – vytvoříte směs, která bude držet tvar. Část směsi naneste na plech potažený pečicím papírem – hmota by měla kopírovat tvar ryby. Do břicha candáta vložte estragon a polovinu petrželky.

Rybu ,postavte‘ břichem na stůl a rovnoměrně ji obalte zbylou hmotou. Pečte, dokud krusta neztvrdne (30–40 minut, podle váhy ryby), a vyjměte z trouby.

Nechte 10 minut stát a pak opatrně krustu rozbijte a odstraňte. Kůži stáhněte od ocasu vidličkou a candáta polijte máslem a posypte petrželkou. Maso odloupněte od páteře a velkých kostí a podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Křupavá štika s pepřovým dipem

Pošírovaný amur s letní zeleninou

Úhoř na víně

Kapr v mangoldu s vinnou omáčkou

Pstruh plněný hříbky

Candát z trouby v petrželové strouhance

Sladkovodní ryby

REKLAMA

Přidat komentář