Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Schug

Ohnivá pasta původem z Jemenu se používá jako koření do nejrůznějších arabských, ale třeba i thajských pokrmů.

Vydání: 2011/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: na 1 kg
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Zavařenina Asijská

Ingredience

    • 1 velká palice česneku, oloupaná
    • 750 g čerstvých zelených chilli papriček
    • 150 g koriandru (asi 3 svazky)
    • 1 lžíce koriandrových semen
    • 2 lžičky římského kmínu
    • 2 lžičky kuliček černého pepře
    • 1 lžička tobolek kardamomu
    • 1 lžička hřebíčku
    • 1 a 1/2 lžíce soli
    • olivový olej na zalití

Příprava jídla

Česnek, chilli a čerstvý koriandr rozmixujte. Koření rozdrťte najemno. Přimíchejte k rozmixované směsi, přisypte sůl a dobře promíchejte.

2 Naplňte do sklenic, upěchujte a zalijte menší vrstvou oleje. Uzavřete a uchovávejte v chladničce. Lze použít ihned, ale vydrží nejméně 3 měsíce (vrstvu oleje vždy po odebrání obnovujte).

Recept je převzatý z knihy Oded Schwartz: Konzervování, Ikar.
 
 
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Směs „Chléb s máslem“

Chow-chow

Houby s octem podle Viléma V.

Květák v octovém nálevu

Nakládané papriky se zelím

Nakládané okurky

Nakládejte, zavařujte!

Broskvová marmeláda s vanilkovou příchutí

Přidat komentář