
Zapečený fenykl
Bude vám chutnat jako předkrm i lehké hlavní jídlo.
Vydání: 2011/9
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 4 střední bulvy fenyklu
- sůl
- 500 g hotového bešamelu (koupíte v prodejnách italských lahůdek)
- 100 g salámu mortadela
- 2 lžíce strouhaného parmazánu
- 1 lžíce panenského olivového oleje
- polovina dávky ochucené strouhanky
Příprava jídla
1 Zbavte fenykl tvrdých konců listů a vykrojte košťál. Fenykl nakrájejte na 1 cm silné plátky a uvařte je v osolené vodě doměkka.
2 Zapékací nádobu vymažte olejem a vysypte trochou strouhanky. Fenykl sceďte a 2 lžíce vody uschovejte. Rozřeďte s nimi bešamel a promíchejte ho s parmazánem a mortadelou natrhanou na kousky.
3 Fenykl naklaďte do zapékací nádoby, zalijte bešamelem a posypejte zbývající strouhankou. Zapékejte při 200 °C asi 20 minut, až strouhanka zezlátne a bešamel začne bublat. Hodí se jako předkrm i hlavní jídlo.
Přidat komentář