Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapečený fenykl

Bude vám chutnat jako předkrm i lehké hlavní jídlo.

Vydání: 2011/9
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Pečení 0:20
Zelenina Italská

Ingredience

    • 4 střední bulvy fenyklu
    • sůl
    • 500 g hotového bešamelu (koupíte v prodejnách italských lahůdek)
    • 100 g salámu mortadela
    • 2 lžíce strouhaného parmazánu
    • 1 lžíce panenského olivového oleje
    • polovina dávky ochucené strouhanky

Příprava jídla

1 Zbavte fenykl tvrdých konců listů a vykrojte košťál. Fenykl nakrájejte na 1 cm silné plátky a uvařte je v osolené vodě doměkka.

Zapékací nádobu vymažte olejem a vysypte trochou strouhanky. Fenykl sceďte a 2 lžíce vody uschovejte. Rozřeďte s nimi bešamel a promíchejte ho s parmazánem a mortadelou natrhanou na kousky.

3 Fenykl naklaďte do zapékací nádoby, zalijte bešamelem a posypejte zbývající strouhankou. Zapékejte při 200 °C asi 20 minut, až strouhanka zezlátne a bešamel začne bublat. Hodí se jako předkrm i hlavní jídlo.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ochucená strouhanka

Křupavé kuřecí nudličky

Cibule po sicilsku

REKLAMA

Přidat komentář