
Čokoládovo-ostružinové muffiny
Hříšné dortíky
Vydání: 2011/9
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: na 12 muffinů
Ingredience
- 250 g hladké nebo polohrubé mouky
- 100 g krupicového cukru
- 50 g kakaa holandského typu
- 2 lžičky jedlé sody + 1/2 lžičky soli
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
- 200 g tmavé čokolády, nasekané (nebo stejné množství čokofloků)
- 2 velká vejce
- 50 g tmavého třtinového cukru
- 300 ml podmáslí
- 90 g másla, rozpuštěného a vychladlého
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 200 g čerstvých ostružin
Příprava jídla
1 Troubu zahřejte na 200 °C. V misce důkladně smíchejte mouku, krupicový cukr, kakaový prášek, sodu, prášek do pečiva a sůl. Pak rovnoměrně vmíchejte čokoládu.
2 V jiné míse pořádně prošlehejte vejce, pak vmíchejte třtinový cukr a asi tři minuty směs šlehejte, aby zhoustla a nabyla. Pak dohladka vešlehejte podmáslí, máslo a vanilkový extrakt. Až bude směs hladká, vmíchejte do ní ostružiny a pak moučnou směs, aby se navlhčila (nepřemíchat!).
3 Formičky/košíčky naplňte těstem a pečte asi dvacet minut, aby měly muffiny lehce zhnědlý povrch a zaoblené vršky. Zapíchnutá špejle by měla vyjít čistá, pokud tedy netrefíte čokoládu či ostružinu.
Přidat komentář