Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čočková polévka s kari

Pokud si libujete v pálivých jídlech, přidejte do polévky nasekanou chilli papričku.

Vydání: 2011/10
Autor:
Hodnocení:
62 (hlasy)
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 10 minut
PT25M
Vaření 0:25
Polévka Asijská

Ingredience

    • 300 g červené čočky
    • 750 ml zeleninového vývaru nebo vody
    • 3 větší rajčata nebo 1 malá konzerva loupaných rajčat
    • 1 cibule
    • 1 mrkev
    • 2 stroužky česneku
    • 1 lžička kari koření
    • 1/4 lžičky mletého římského kmínu
    • 1 velká hrst čerstvého koriandru nebo petrželky
    • 3 lžíce oleje
    • sůl, pepř a bobkový list

Příprava jídla

Oloupanou cibuli nasekejte nadrobno. Očištěnou mrkev nakrájejte na kolečka. Pokud používáte čerstvá rajčata, nakrájejte je na malé kousky.

Ve velkém hrnci, který použijete na vaření polévky, osmahněte na oleji nejdřív cibuli, přidejte mrkev, čočku, kari, mletý kmín a nechte dusit na mírném ohni 2 minuty.

Poté přidejte rajčata, bobkový list a zalijte asi 0,5 l vývaru nebo vody. Nechte vařit 25 minut. Na závěr přidejte česnek utřený se solí, opepřete a dosolte podle chuti. Těsně před podáváním přidejte čerstvě nasekaný koriandr.

NĚCO NAVÍC
Pokud vás lákají exotická jídla, můžete 250 ml vývaru nebo vody nahradit kokosovým mlékem a přidat nasekanou chilli papričku.

Recept je převzatý z knihy Hravá kuchařka, autorka Ilona Chovancová.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čočková polévka

Čočková polévka do termosky

Čočková polévka z trouby

Míchané karbanátky s kapustou a zázvorem

Šunkofleky tak trochu po italsku

REKLAMA

Přidat komentář