Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hovězí consommé Sarah Bernhardt s nočky

Consommé (neboli silný vývar) je ochuceno výrazným pyré ze zeleniny a masa.

Vydání: 2011/10
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Pro zkušené
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
+ vaření vývaru
P
Polévka Francouzská

Ingredience

    • malý kousek vepřové kůže
    • 1 mrkev, 1 kořenová petržel a 1 menší cibule, nakrájené nahrubo
    • 200 g hovězí kližky, na kostky 1 cm
    • 200 g hovězí oháňky, na několik dílů
    • pár snítek petrželky, 1 bobkový list, snítka tymiánu
    • sůl

    NA NOČKY

    • 500 ml mléka
    • 40g másla + další na promaštění
    • 240 g hrubé mouky
    • 1 vejce
    • hobliny parmazánu k podávání

    NA RAJSKÉ VELOUTÉ

    • 2 lžíce másla
    • 1/2 střední cibule, nakrájené nadrobno
    • 2 lžíce hladké mouky
    • 100 g rajčatového pyré

Příprava jídla

1 Vepřovou kůži povařte 10 minut v troše vody, nechte vychladnout a kůží vytřete hrnec. Přidejte zeleninu, kližku a oháňku, zalijte 1,5 l studené vody a dejte vařit. Pak přidejte petrželku, bobkový list a tymián, osolte, přiklopte a na mírném ohni vařte zhruba 3–4 hodiny tak, aby maso změklo natolik, že z něj půjde udělat kaše.

2 Přeceďte a vývar dejte stranou. Maso a zeleninu rozdrťte a propasírujte přes jemné síto. Vzniklou kaši uschovejte.

3 Na noky dejte do rendlíku mléko, máslo, špetku soli a přiveďte k varu. Vsypte mouku a míchejte, až se těsto přestane lepit na vařečku. Vypněte, a až těsto částečně zchladne, vmíchejte do něj vejce. Lžící vykrajujte nočky a vařte je asi 4 minuty v odloženém vroucím vývaru. Pak je vylovte, nechte okapat a zamíchejte do nich trochu másla. Uchovejte horké.

4 Na rajské velouté rozpusťte máslo, přidejte cibuli a opékejte 3 minuty dosklovita. Zaprašte moukou a míchejte další minutu, až mouka zpění a zesvětlá. Vmíchejte rajčatové pyré a zalijte 1 l vývaru z masa a noků. Rozšlehejte.

5 Do velouté přidejte kaši z masa a zeleniny a za občasného míchání vařte asi 30 minut, případně zřeďte dalším vývarem. Krém nalijte do talířů, doprostřed rozdělte nočky a ozdobte parmazánem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Luxusní české menu s dotekem Francie

Bramborový krém s pošírovaným vejcem a liškami

Krémová kuřecí polévka

Slavnostní polévka s játrovými knedlíčky

Konfitované kachní stehno s jablečným zelím a s perníkovými knedlíky

Vanilkový dort s malinovým krémem

REKLAMA

Přidat komentář