Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kroupový pilaf s brusinkami

Pilaf podávejte jako hlavní chod, teplé menší jídlo nebo neotřelou přílohu.

Vydání: 2012/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Vaření 0:30

Ingredience

    • 3 lžíce olivového oleje
    • 1 střední mrkev, přepůlená
    • 1 řapík celeru, přepůlený
    • 1 cibule, oloupaná a přepůlená
    • 300 g krup, velkých
    • 1 l zeleninového vývaru
    • 250 g kapusty, nakrájené
    • 2 stroužky česneku, drceného
    • 1/4–1/2 lžičky drceného sušeného chilli
    • 80 g sušených brusinek
    • 40 g piniových semínek, opražených
    • sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 V kastrolu nebo hlubší pánvi rozehřejte lžíci oleje, vsypte mrkev, celer a půlku cibule; opékejte na středním plameni 5 minut dozlatova. Vmíchejte propláchnuté kroupy, osmahněte a zalijte vývarem. Přiklopte a vařte na mírném ohni 20–30 minut doměkka a dokud se vývar nevstřebá. Zeleninu pak vyjměte a vyhoďte.

2 Ve velké pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a opékejte na něm asi 5 minut zbylou, najemno pokrájenou cibuli. Přidejte kapustu a opékejte dalších 5 minut. Snižte plamen a vmíchejte česnek a chilli. Po 2 minutách přidejte uvařené kroupy a brusinky. Společně prohřejte a nakonec vmíchejte opražené piniové oříšky. Dochuťte solí a pepřem a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Pilaf můžete připravit také z rýže nebo opečenou zeleninu a brusinky vmíchat do kuskusu.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuřecí paličky na pivě s ovocem a brusinkami

Brusinkový koláč s drobenkou

Brusinky v cukru

Brusinkový punč

Krůtí quesadillas s brusinkami

Jehněčí pilaf s cizrnou

Brusinky. 24 receptů pro chladné dny.

REKLAMA

Přidat komentář