Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vejce v toustovém chlebu

Pro labužníky
Vydání: 2012/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Sendvič

Ingredience

    • 1 klobása
    • máslo na vymazání formy
    • 8 plátků toustového chleba (musí být čerstvý a vláčný!)
    • 8 vajec
    • 8 lžic smetany ke šlehání
    • sůl a pepř
    • nastrouhaný parmazán (nemusí být)

Příprava jídla

1 Jednu dobrou klobásu nakrájejte na kolečka, opečte nasucho v pánvi a osušte papírovou utěrkou.

2 Troubu zahřejte na 190 °C. 8 důlků ve formě na muffiny se širšími mělčími důlky nebo 8 mělkých zapékacích misek vymažte máslem. Plátky toustového chleba (musí být čerstvý a vláčný!) namažte po jedné straně máslem. Do každého důlku formy opatrně vtiskněte plátek chleba máslem nahoru. Dejte do trouby a pečte 2–3 minuty. Formu vyjměte z trouby.

3 Na dno chlebových kalíšků rozdělte kolečka klobásy, do každého dejte jedno vejce a jednu lžíci smetany ke šlehání. Lehce osolte a opepřete. Na 10–12 minut vraťte do trouby, aby bílky ztuhly. Vyjměte z formy a podávejte, chcete-li, posypané trochou nastrouhaného parmazánu.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vajíčkový salát na chlebu

Volské oko

Vejce naměkko s toustíky

Vajíčkové sendviče

Francouzský toust s prosciuttem a mozzarellou

Jarní frittata

Vejce v bramboráku

REKLAMA

Přidat komentář