Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ricottové knedlíčky se špenátem

Jemnou chuť italských knedlíčků zvýrazní rajčatová salsa se sardelovými řezy.

Vydání: 2012/5
Autor:
Hodnocení:
13 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT5M
Opékání 0:05
Italská

Ingredience

    • 200 g baby špenátu, spařeného, vymačkaného a nasekaného
    • 200 g ricotty (recept na domácí sýr à la ricotta)
    • 50 g strouhaného parmazánu + další k podávání
    • 50 g hladké mouky + další na poprášení
    • 2 vejce
    • 1 stroužek česneku, drcený
    • 2 lžíce másla
    • sůl a čerstvě mletý pepř

    NA SALSU

    • 300 g míchaných třešňových rajčátek (žlutých a červených), přepůlených
    • 12 sardelových filetů, nasekaných
    • hrst bazalkových lístků
    • 1 stroužek česneku, drcený
    • 2 lžíce panenského olivového oleje
    • 2 lžičky bílého vinného octa
    • mořská sůl a špetka drceného chilli

Příprava jídla

1 Smíchejte všechny přísady na salsu a dejte ji stranou.

2 V míse promíchejte špenát, ricottu, parmazán, mouku, vejce a česnek, osolte a opepřete. Na pomoučněné pracovní ploše z těsta vytvořte knedlíčky velikosti vlašského ořechu. Po částech je vařte ve vroucí vodě 4 minuty, až zpevní a vyplavou. Vyberte děrovanou sběračkou.

3 V nepřilnavé pánvi rozehřejte máslo. Vložte knedlíčky a opékejte asi 2 minuty dozlatova. Podávejte je promíchané s rajčatovou salsou a posypané parmazánem.

CHYTRÉ RADY NAVÍC

  • Vařené okapané knedlíčky můžete odděleně na tácku zmrazit a pak sesypat do jednoho sáčku. Po rozmrazení je opečte na másle a promíchejte s čerstvou rajčatovou salsou.
  • Salsa má univerzální použití – zamíchat ji můžete například do čerstvě uvařených těstovin.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Domácí smetanový sýr à la ricotta

Pepřová rozpečená ricotta

Ricottové lívance s pomerančem

REKLAMA

Přidat komentář