Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Smažené kalamáry

Znáte je jako hotové jídlo z mrazicích pultů v supermarketech. Garantujeme vám, že když si je připravíte sami, výsledek bude mnohem chutnější!
Vydání: 2012/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy:
Smažení: 5 minut
P
Chuťovka Středomořská

Ingredience

    • 8 středních olihní nebo kalamárů
    • 4–8 lžic hladké mouky
    • 4–8 lžic kukuřičného škrobu
    • arašídový olej na smažení
    • sůl a hrubě mletý pepř
    • vločková sůl
    • 100 g majonézy (recept na domácí)
    • 1 červená chilli paprička
    • 1 stroužek česneku
    • skrojky citronu k podávání

Příprava jídla

1 Kalamáry očistěte a tubusy nakrájejte na 2cm kroužky.

2 Smíchejte mouku a škrob, osolte a opepřete a kalamáry obalte. Oklepněte a smažte ve vysoké vrstvě oleje dozlatova.

3 Podávejte posypané vločkovou solí a s majonézou ochucenou chilli a česnekem. Doplňte skrojky citronu.

JAK NA KALAMÁRY
Doporučujeme koupit již očištěná těla kalamárů bez chapadel. Jinak je třeba odkrojit hlavu a vytáhnout ji i s vnitřnostmi, pak odkrojit z hlavy část s očima, z chapadel vyloupnout zobák (oboje vyhodit) a nakonec oškrábat svrchní kůži.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Těstoviny s plody moře

Polévka s plody moře a fenyklem

Zapékané slávky

Salát s plody moře

Mořské plody 5x jinak

Vůně Středomoří

REKLAMA

Přidat komentář