Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.1/5 Počet hodnocení: 17
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1734 kcal
Bílkoviny 114 g
Sacharidy 106 g
Tuky 94 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Znáte je jako hotové jídlo z mrazicích pultů v supermarketech. Garantujeme vám, že když si smažené kalamáry připravíte sami, výsledek bude mnohem chutnější! Navíc recept je pouze z pár ingrediencí. Obalte očištěné kalamáry v těstíčku, osmažte a ihned podávejte s ochucenou majonézou.

Suroviny

kalamáry 8 ks
středně velké
až 8 PL - podle potřeby
škrob 4 PL
až 8 PL - podle potřeby
na smažení
sůl
pepř
hrubě mletý
sůl vločková
majonéza 100 g
červená
česnek 1 stroužek
skrojky k podávání

Postup

1

Kalamáry očistěte a tubusy nakrájejte na 2cm kroužky.

2

Smíchejte mouku a škrob, osolte a opepřete a kalamáry obalte. Oklepněte a smažte ve vysoké vrstvě oleje dozlatova.

3

Podávejte posypané vločkovou solí a s majonézou ochucenou chilli a česnekem. Doplňte skrojky citronu.

JAK NA KALAMÁRY
Doporučujeme koupit již očištěná těla kalamárů bez chapadel. Jinak je třeba odkrojit hlavu a vytáhnout ji i s vnitřnostmi. Pak odkrojit z hlavy část s očima, z chapadel vyloupnout zobák (oboje vyhodit) a nakonec oškrábat svrchní kůži.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/7

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...