Znáte je jako hotové jídlo z mrazicích pultů v supermarketech. Garantujeme vám, že když si smažené kalamáry připravíte sami, výsledek bude mnohem chutnější! Navíc recept je pouze z pár ingrediencí. Obalte očištěné kalamáry v těstíčku, osmažte a ihned podávejte s ochucenou majonézou.
Suroviny
Postup
Kalamáry očistěte a tubusy nakrájejte na 2cm kroužky.
Smíchejte mouku a škrob, osolte a opepřete a kalamáry obalte. Oklepněte a smažte ve vysoké vrstvě oleje dozlatova.
Podávejte posypané vločkovou solí a s majonézou ochucenou chilli a česnekem. Doplňte skrojky citronu.
JAK NA KALAMÁRY
Doporučujeme koupit již očištěná těla kalamárů bez chapadel. Jinak je třeba odkrojit hlavu a vytáhnout ji i s vnitřnostmi. Pak odkrojit z hlavy část s očima, z chapadel vyloupnout zobák (oboje vyhodit) a nakonec oškrábat svrchní kůži.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Mořské plody 5x jinak(5 receptů)
- Vůně Středomoří: 19 lehkých receptů (19 receptů)