Znáte je jako hotové jídlo z mrazicích pultů v supermarketech. Garantujeme vám, že když si je připravíte sami, výsledek bude mnohem chutnější!
Suroviny
kalamáry
8
ks
mouka pšeničná hladká
6
PL
škrob
6
PL
rostlinný olej
na smažení
sůl
pepř
hrubě mletý
sůl vločková
vločková sůl
majonéza
100
g
chilli paprička
1
ks
červená
česnek
1
stroužek
skrojky
1 Kalamáry očistěte a tubusy nakrájejte na 2cm kroužky.
2 Smíchejte mouku a škrob, osolte a opepřete a kalamáry obalte. Oklepněte a smažte ve vysoké vrstvě oleje dozlatova.
3 Podávejte posypané vločkovou solí a s majonézou ochucenou chilli a česnekem. Doplňte skrojky citronu.
JAK NA KALAMÁRY
Doporučujeme koupit již očištěná těla kalamárů bez chapadel. Jinak je třeba odkrojit hlavu a vytáhnout ji i s vnitřnostmi, pak odkrojit z hlavy část s očima, z chapadel vyloupnout zobák (oboje vyhodit) a nakonec oškrábat svrchní kůži.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Mořské plody 5x jinak(5 receptů)
- Vůně Středomoří: 19 lehkých receptů (19 receptů)