Kalamáry
Často se skrývají pod různými názvy – jako kalmary, gamberi nebo squid, vždy jde však o oliheň. Kalamáry lze koupit v různých podobách, nejčastěji na ně narazíte v podobě mražených kroužků. Ty mohou být už obalené nebo jen zamražené, případně ve směsi s dalšími mořskými plody. Některé supermarkety je prodávají i celé chlazené kamáry. Jejich jemné maso se hodí ke stir-fry přípravám na pánvi nebo na gril, protože potřebují opravdu jen minimim času.
...- Kalamáry mají jemné bílé maso, ideální pro superrychlou přípravu na grilu, jinak hrozí, že zgumovatí. Těla olihní navíc můžete plnit nádivkou.
- Velmi oblíbené jsou smažené kalamárové kroužky. Buď je můžete předem obalit v klasickém trojobalu, nebo použít těsto vhodné na tempuru. Servírujte je jako hlavní chod nebo kroužky nachystejte společně s dalšími chuťovkami a chlebíčky jako pohoštění pro přátele a rodinu.
- Podobně jako ostatní mořské plody i kalamáry se výborně párují s bílým vínem. A to jak v samotném pokrmu, tak se sklenkou vedle.
Celý popis