Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Paštika z kachních jater s řepou

Červená řepa zůstane po marinování svěží a křupavá. Její nasládlá chuť s paštikou krásně kontrastuje.
Vydání: 2012/8
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Marinování: 12 hodin
Pečení: 40 minut
P
Chuťovka Česká

Ingredience

    • 150 g kachních jater
    • mořská sůl a hrubě mletý pepř
    • 150 g másla
    • 2 vejce
    • 10 plátků anglické slaniny
    • 150 g červené řepy, oloupané
    • opečená bageta k podávání

    NA ZÁLIVKU
    • 2 lžíce medu
    • 100 ml panenského olivového oleje
    • 2 snítky tymiánu
    • 20 ml bílého vinného octa

Příprava jídla

1 Řepu nakrájejte na plátky, osolte, opepřete a promíchejte s olivovým olejem, medem, tymiánem a vinným octem. Nechte marinovat alespoň 12 hodin.

2 Játra odblaňte a dochuťte solí a pepřem. Máslo nechte povolit na pokojovou teplotu. Játra, máslo a vejce promixujte dohladka. Paštikovou formu nebo malé formičky vyložte slaninou a vlijte do nich rozmixovanou směs.

3 Troubu předehřejte na 140 °C. Paštiku přikryjte alobalem, dejte do pekáče a zalijte do poloviny výšky formy horkou vodou. Pečte 40 minut, pokud máte paštikovou formu; když máte malé formičky, bude stačit 30 minut.

4 Paštiku zatižte prkénkem a konzervami a nechte zchladnout. Studenou paštiku vyndejte z formy; podávejte s řepou a bagetou.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vývar z hovězí oháňky s kuřecími nočky

Jarní kuře & šťouchané brambory se špenátem

Tvarohové knedlíčky v perníku s blumami

REKLAMA

Přidat komentář