Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vývar z hovězí oháňky s kuřecími nočky

Tahle polévka sice není hotová během pár minut, ale chutná bezkonkurenčně. Navíc většinu práce za vás odvede sporák.

Vydání: 2012/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření: 6 hodin
PT1H
Příprava 1:00
Polévka Česká

Ingredience

    • 3 kg hovězí oháňky
    • 100 g mrkve + 1 na dokončení
    • 100 g celeru
    • 100 g kořenové petržele
    • 100 g cibule
    • 1/2 pórku
    • 1 řapík celeru na dokončení
    • 3 lžičky celého pepře
    • 2 lžičky celého nového koření
    • 3 bobkové listy
    • 100 g kuřecích prsou
    • 1 bílek
    • 50 ml smetany ke šlehání
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 220 °C a vložte do ní pekáč s oháňkou, očištěnou překrojenou kořenovou zeleninou a cibulí a vše opečte dohněda, trvá to cca 40 minut.

2 Maso a zeleninu přendejte do velkého hrnce, zalijte studenou vodou tak, aby bylo vše ponořené, a přidejte koření. Vařte na nízkém plameni aspoň 6 hodin. Vývar nechte vychladnout, pak seberte tuk a přeceďte ho přes hustý cedník. (Část vývaru můžete odlít a nechat na jindy.) Maso oberte a využijte na něco jiného (nebo ho přidejte do polévky).

3 Řapíkatý celer, pórek a zbylou mrkev nakrájejte na tenké nudličky a v polévce je uvařte doměkka; stačí zhruba 4 minuty.

4 Kuřecí prsa rozmixujte s bílkem, citronovou šťávou, smetanou, solí a pepřem. Tvarujte nočky a pak je uvařte zvlášť ve vodě. Při podávání je vložte do polévky.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Paštika z kachních jater s řepou

Jarní kuře & šťouchané brambory se špenátem

Tvarohové knedlíčky v perníku s blumami

Vývar s kapáním

Jak na dokonalý vývar

REKLAMA

Přidat komentář