Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kapr s černým kořenem a bramborovými rösti

„Kapr do české kuchyně rozhodně patří. Černý kořen je neobvyklý, ale začíná se už objevovat,“ vysvětlil svoji volbu jídla šéfkuchař Radek Šubrt. Kapra doporučuje před smažením důkladně zbavit kostí. „Abyste se při jídle nemuseli v mase šťourat,“ dodává.

Vydání: 2012/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Smažení: 10 minut
PT35M
Příprava 0:35
Česká

Ingredience

    • 4 x 200 g filet z kapra bez kůže
    • 1 citron
    • 1 stroužek česneku, oloupaný
    • 2 lžíce olivového oleje


    NA OMÁČKU

    • 500 g černého kořene
    • 100 ml bílého vína
    • 100 ml rybího vývaru
    • 100–150 ml smetany ke šlehání
    • sůl, pepř, pažitka


    NA RÖSTI

    • 800 g brambor (varný typ C)
    • špetka muškátového oříšku
    • sůl
    • 1–2 lžíce másla
    • olej na smažení

Příprava jídla

1 Neoloupané brambory dejte vařit na 10 minut, slijte a nechte zchladnout.

2 Černý kořen oloupejte, nakrájejte na kostičky, dejte do menšího hrnce, zalijte vínem, vývarem a nechte dusit. Přilijte smetanu a ještě chvíli vařte. Měkký černý kořen vyjměte (nejlépe to jde odpěňovačkou) a omáčku nechte lehce zhoustnout. Ke konci vmíchejte do omáčky nasekanou pažitku a vraťte černý kořen.

3 Nedovařené brambory oloupejte, nastrouhejte nahrubo, osolte, přidejte špetku muškátového oříšku a máslo. Z brambor tvořte placičky a smažte je na oleji dozlatova. Rösti otáčejte na pánvi jen jednou!

4 Očištěné filety z kapra přepulte, potřete olivovým olejem a pokapejte citronem. Opečte je na rozpálené pánvi z obou stran zároveň se stroužkem česneku. Na talíř postupně skládejte filet z kapra, na něj lžící dejte černý kořen, položte jednu bramborovou placičku a vše zopakujte. Zbylou omáčku pak lžící nalijte kolem kapra na talíř.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Lívance s borůvkami a vanilkovou omáčkou

Jelení hřbet s dýňovým zelím, špenátem a knedlíkem

REKLAMA

Přidat komentář