Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jablka v těstě se skořicovou pěnou a hruškovým čatní

Důkaz toho, že luxusní dezert se dá připravit i z obyčejných surovin. A navíc – příprava je hračka!

Vydání: 2012/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Vaření 0:30

Ingredience

    NA HRUŠKOVÉ ČATNÍ

    • 4 máslové hrušky, oloupané a bez jádřinců
    • vymačkaná šťáva z 1 citronu
    • 2 lžíce medu
    • 2 lžíce koňaku

    NA SKOŘICOVOU PĚNU

    • 200 ml smetany ke šlehání
    • 50 g bílé čokolády, rozpuštěné
    • špetka mleté skořice

    NA JABLKA

    • 100 ml bílého vína
    • 1 bílek
    • 50 g hladké mouky
    • 1 lžička kukuřičného škrobu
    • 1 vanilkový lusk, vyškrábnutá dřeň
    • 150–200 g krupicového cukru (dle chuti)
    • 2 pevná jablka, oloupaná a bez jádřinců
    • slunečnicový olej na smažení
    • čerstvé lístky máty a moučkový cukr na ozdobení

Příprava jídla

1 Polovinu hrušek rozkrájejte na malé kostičky a vložte je do vody s trochou citronové šťávy. Druhou polovinu hrušek rozkrájejte na kousky, dejte do hrnce s medem, 2 lžičkami citronové šťávy a koňakem a duste asi 15 minut, až se rozpadnou a zhoustnou. Vmíchejte scezené malé kostičky hrušek a zahřívejte ještě minutu.  Nechte důkladně vychladit. (Čatní můžete připravit i den předem.)

2 Na pěnu ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě rozpusťte bílou čokoládu a nechte ji trochu zchladnout. Ušlehejte smetanu a smíchejte ji s rozpuštěnou čokoládou a špetkou mleté skořice. V chladničce nechte ztuhnout, trvá to asi hodinu. (Opět můžete připravit den předem.)

3 Z vína, bílku, mouky, škrobu, dřeně z vanilkového lusku a krupicového cukru umíchejte těstíčko a nechte ho v chladu asi 30 minut odležet.

4 Jablka nakrájejte na kolečka silná 1 cm a obalte je v těstíčku. Smažte v rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova a nechte okapat na papírových utěrkách.

5 Podávejte horké, ozdobené skořicovou pěnou, mátou, s hruškovým čatní a pocukrované.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Drůbeží paštika se želé z portského vína

Daňčí steak v jalovci a bylinkách

REKLAMA

Přidat komentář