Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ricottové gnocchi s mangoldem v rajčatovofazolové omáčce

Jemné ricottové gnocchi patří k našim nejoblíbenějším a fazolová omáčka k nim perfektně pasuje.
Vydání: 2013/3
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 30 minut
P
Omáčka Italská

Ingredience

    • 80 ml panenského olivového oleje
    • 4 stroužky česneku, nakrájené na plátky
    • 2x 400g konzerva krájených rajčat nebo 1 kg zralých rajčat (na větvičce)
    • 1 lžíce třtinového cukru
    • 750 ml drůbežího vývaru
    • 275 g bílých fazolí z konzervy
    • 2 hrsti bazalkových lístků

    NA GNOCCHI
    • 300 g mangoldových listů (nebo listů baby špenátu), stonky odstraněné, listy spařené a nasekané
    • 200 g sýra ricotta
    • 50 g strouhaného parmazánu + další k podávání
    • 100 g hladké mouky, prosáté + další na podsypání
    • 2 vejce
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Do mísy dejte mangold, ricottu, parmazán, mouku a vejce. Osolte i opepřete. Promíchejte a z těsta tvořte noky velikosti ořechu. Dávejte je na pomoučněný plech/tác.

2 V pánvi na středním plameni rozehřejte 1 lžíci oleje a opékejte česnek 30 sekund. Přidejte rajčata, vývar a cukr, přiveďte k varu a vařte 20 minut. Přidejte fazole a vařte ještě 5 minut. Vhoďte noky, přiklopte a vařte 6–8 minut, až zpevní a budou hotové. Rozmixujte bazalku se zbylým olejem. Směsí pokapejte pokrm při podávání.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Základní bramborové gnocchi

Semolinové gnocchi se sýrem a gremolatou

Gnocchi s tuňákem, cuketou a kapary

Hříbkové gnocchi v žampionové omáčce

VIDEO: jak jsme testovali bramborové gnocchi

VIDEO: jak jsme testovali bramborové gnocchi

Česnekové gnocchi se salámem a oreganem

REKLAMA

Přidat komentář