Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Grilovaný chřest s čočkou a bylinkovou kaší

Skvělá nová kombinace, která vás nejen překvapí ale hlavně nadchne!

Vydání: 2013/5
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
P
Zelenina Středomořská

Ingredience

    • 50 g čočky (nejlépe puy)
    • 1 lžíce olivového oleje + další na pokapání
    • 2 šalotky, nadrobno nakrájené
    • 2 lžíce estragonu, nadrobno nakrájeného
    • 25 g másla
    • kůra z 1 biocitronu a šťáva z 1/2 citronu
    • kůra z 1 biopomeranče a 1 lžíce šťávy
    • 12–16 výhonků zeleného chřestu, zbavených dřevnatých konců
    • sůl (i mořská) a čerstvě mletý pepř
    • 4 vejce, uvařená nahniličko (nemusí být)

    NA BYLINKOVOU KAŠI

    • 1,2 kg pozdních brambor, oloupaných a nakrájených na kousky
    • 150 ml mléka, ohřátého
    • 100 g másla, nakrájeného
    • 1 svazek jarní cibulky, nasekané
    • 1 svazeček pažitky nebo 4 hrsti nakrájeného medvědího česneku

     

     

Příprava jídla

1 Čočku dejte do malého rendlíku s vroucí vodou a vařte 15–20 minut (nebo tak dlouho, jak je třeba) doměkka. Sceďte.

2 Mezitím uvařte brambory na kaši ve vroucí osolené vodě doměkka a připravte zálivku: Olivový olej rozehřejte v rendlíku na středním ohni, přidejte šalotku a minutu ji opékejte, vsypte estragon a opékejte ještě pár vteřin. Vmíchejte čočku, máslo, citronovou a pomerančovou kůru i šťávu a zahřívejte, aby se máslo rozehřálo. Odstavte a pořádně osolte a opepřete.

3 Scezené brambory rozšťouchejte s mlékem a máslem a vmíchejte bylinky a cibuli.

4 Rozehřejte grilovací pánev či gril, chřest pokapejte olejem, osolte mořskou solí a pár minut opékejte za častého obracení, aby byly výhonky ze všech stran zlatavé. Vše rozdělte na nahřáté talíře a podávejte.

Vše, co musíte vědět o chřestu:

Tajemství lahodného chřestu

Víte, jak poznat čerstvý chřest a jak jej správně připravit?

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Chřest s křupavou krustou

Bílý chřest se sauce gribiche

Kuře se zeleným chřestem a estragonem

Polévka z bílého chřestu

Tataráček ze zeleného chřestu a avokáda

Dva odstíny chřestu

REKLAMA

Přidat komentář