
Kyjevský řízek s petrželkovou strouhankou
Řízky v luxusním provedení. Lahodné máslíčko skvěle ochutí jinak sušší kuřecí maso a strouhanka s petrželkou je voňavý bonus.
Ingredience
- 4 kuřecí prsní řízky
- 2 stroužky česneku
- velká hrst nasekané petrželky
- 150 g másla, změklého
- 1 lžička citronové šťávy
- sůl
- 2–3 vejce, prošlehaná
- 50 g hladké mouky
- olej na smažení
- 200 g bílého pečiva
- 1/2 svazku čerstvé hladkolisté petrželky
- 1 lžička nastrouhané kůry z biocitronu
- 60 g parmazánu
NA PETRŽELKOVOU STROUHANKU
Příprava jídla
1 Nejdřív si připravte bylinkové máslo: promíchejte drcený česnek, hrst nasekané petrželky, máslo a citronovou šťávu. Osolte. Z másla vytvarujte váleček, zabalte ho do fólie a dejte do lednice vychladit. Mezitím promixujte suroviny na strouhanku.
2 Do řízků udělejte z boku kapsu – ostrým nožem je naplocho (podélně) nařízněte, ale dejte pozor, abyste maso nikde nepropíchli, později by z něj mohlo vytékat máslo. Do každého otvoru vložte ochucené máslo (cca 2 silnější plátky) a kapsu přimáčkněte, případně sklepněte paličkou.
3 Řízky obalte v mouce, vejcích a ochucené strouhance. Smažte na středním plameni ve vyšší vrstvě tuku po každé straně cca 4 minuty.
Přidat komentář