Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Palačinky zapékané, plněné tvarohem

Česká kuchyně sice bojuje s maďarskou o domovské právo na palačinky, ale ty plněné tvarohem s rozinkami a zapékané se u nás už zabydlely natolik, že dumat o jejich původu je bezpředmětné. Raději si je v klidu vychutnejte.

Vydání: 2006/2
Autor:
Hodnocení:
27 (hlasů)
Počet porcí: 8-10 palačinek
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Česká

Ingredience

    • 200 g polohrubé mouky
    • špetku soli
    • ½ l mléka
    • 1–2 vejce
    • 40 g krupicového cukru
    • máslo nebo olej na smažení

    Na náplň:

    • 500 g plnotučného tvarohu + 2 lžíce bílého jogurtu
    • 100 g cukru
    • špetku mleté vanilky
    • 2 žloutky
    • hrst rozinek, předem namočených
    • trochu strouhané citronové kůry
    • 2 bílky
    • špetku soli

    Na zapékání:

    • 2 lžíce rozpuštěného másla

    K podávání:

    • moučkový cukr

     

Příprava jídla

1. Ze všech přísad na palačinky ušlehejte těstíčko. Těžkou silnostěnnou pánev o průměru 18–20 cm rozehřejte a vymastěte kouskem másla nebo trochou oleje. Naběračkou lijte těstíčko a hned ho krouživým pohybem rozestřete po celém dnu. Případné otvory ‚vyspravte‘ lžičkou těstíčka.

2. Na náplň utřete tvaroh s cukrem, jogurtem, vanilkou a žloutky. Přidejte citronovou kůru a odkapané rozinky. Z bílků a špetky soli vyšlehejte sníh a zatřete ho do tvarohu. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Palačinky naplňte, zaviňte a naskládejte do pekáčku vymazaného máslem a pokropte je máslem.

3. Vložte do trouby a patnáct až dvacet minut zapékejte. Podávejte horké, poprášené cukrem. 
 

Jak na dokonalé palačinky

Palačinky patří mezi stálice a chutnají malým i velkým. Existují ale jednoduché a vždy fungující triky, jak si vždy...
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zapékané palačinky se špenátem a sýrem

Palačinky a lívance

Česká kuchyně – sladká jídla

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.2/06, str.37
Obrazek uzivatele
Včera jsem tyto palačinky udělala k večeři, přítel se oblizoval ještě dnes.. Trošku jsem si však recept pozměnila..mouku dávám napůl (hladká a poluhrubá - líp se to pak smaží), a do tvarohu jsem zamíchala ještě půl pytlíku vanilkového pudinku a vanilk. cukr...tvaroh pak vůbec nevytekl... je to fakt mňamka-doporučuji všem!!!
Obrazek uzivatele
Skvělý recept!

Přidat komentář