Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Na víkend: spisovatelské menu

Na víkend: spisovatelské menu

Zima a déšť vás nerozhodí. K obědu si dejte jídla, která chutnala spisovatelům, a pak zalezte s dobrou knihou pod peřinu.
11. 5. 2012 | Autor: redakce Apetitu

Sobotní oběd si vychutnejte s evropskými spisovateli a básníky. I oni se stejně jako obyčejní smrtelníci rádi dobře najedli. Někteří chodili do vyhlášených restaurací, jiní nedali dopustit na poctivou domácí stravu.

Zda měl autor Candida tuhle polévku rád, nebo ji někdo pojmenoval na jeho počest, se nám zjistit nepodařilo. V každém případě je opravdu báječná!

Původní recept na omáčku pracuje s telecí šťávou (jus), ale ruku na srdce – máte, podobně jako Chateaubriand, spoustu času a vlastního kuchaře?

Původní dortíky vynalezla básníkova žena Fredrika, časem se začaly péct v mnoha podobách. Autor slov finské hymny Johan Ludvig Runeberg je prý snídal hojně prolité alkoholem.



REKLAMA

Přidat komentář