Na víkend: spisovatelské menu

Na víkend: spisovatelské menu
sdílet:
Zima a déšť vás nerozhodí. K obědu si dejte jídla, která chutnala spisovatelům, a pak zalezte s dobrou knihou pod peřinu.

Sobotní oběd si vychutnejte s evropskými spisovateli a básníky. I oni se stejně jako obyčejní smrtelníci rádi dobře najedli. Někteří chodili do vyhlášených restaurací, jiní nedali dopustit na poctivou domácí stravu.

Zda měl autor Candida tuhle polévku rád, nebo ji někdo pojmenoval na jeho počest, se nám zjistit nepodařilo. V každém případě je opravdu báječná!

Původní recept na omáčku pracuje s telecí šťávou (jus), ale ruku na srdce – máte, podobně jako Chateaubriand, spoustu času a vlastního kuchaře?

Původní dortíky vynalezla básníkova žena Fredrika, časem se začaly péct v mnoha podobách. Autor slov finské hymny Johan Ludvig Runeberg je prý snídal hojně prolité alkoholem.



Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit