Zima a déšť vás nerozhodí. K obědu si dejte jídla, která chutnala spisovatelům, a pak zalezte s dobrou knihou pod peřinu.
Sobotní oběd si vychutnejte s evropskými spisovateli a básníky. I oni se stejně jako obyčejní smrtelníci rádi dobře najedli. Někteří chodili do vyhlášených restaurací, jiní nedali dopustit na poctivou domácí stravu.
- Voltairův drůbeží vývar
Zda měl autor Candida tuhle polévku rád, nebo ji někdo pojmenoval na jeho počest, se nám zjistit nepodařilo. V každém případě je opravdu báječná! - Biftek Chateaubriand
Původní recept na omáčku pracuje s telecí šťávou (jus), ale ruku na srdce – máte, podobně jako Chateaubriand, spoustu času a vlastního kuchaře? - Runebergovy bábovičky
Původní dortíky vynalezla básníkova žena Fredrika, časem se začaly péct v mnoha podobách. Autor slov finské hymny Johan Ludvig Runeberg je prý snídal hojně prolité alkoholem.