Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Škola vaření: Játrové knedlíčky promění obyčejnou polévku v nebeskou lahůdku

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jak pozvednout polévku na vyšší úroveň? Přidejte zavářku! Mezi nejoblíbenější patří bezesporu játrové knedlíčky či játrová rýže.

Babičky říkaly, že polévka je grunt. Měly pravdu! Sytá polévka zahřeje, pohladí a připraví žaludek na další chod. Česká kuchyně se proto pyšní mnoha recepty na výživné polévky, na které nedáme dopustit.

Jak na oblíbené játrové knedlíčky či játrovou rýži?

Játrové knedlíčky promění obyčejnou polévku v nebeskou lahůdku. Příprava je přitom snadnější, než si možná myslíte.

  1. Játra nasekejte (můžete si pomoci kuchyňským robotem, jen je nesekejte úplně na kaši).
  2. K 200 g vepřových jater přimíchejte 1 vejce, asi 4 stroužky prolisovaného česneku a 2 lžíce rozpuštěného másla.
  3. Osolte, opepřete a okořeňte rozemnutou majoránkou.
  4. Zahustěte strouhankou (asi 50 g) a nechte 30 minut odpočinout; počítejte s tím, že strouhanka nabobtná a směs ještě zhoustne.
  5. Vytvarujte malé knedlíčky a vhazujte je do vroucího vývaru (nebo vody) a vařte 2 minuty.

Pokud dáte přednost játrové rýži, dejte do směsi o něco méně strouhanky, nechte odležet a pak ji přes hrubší struhadlo nebo cedník na halušky protlačujte rovnou do vroucí polévky.

Zdroj: časopis Apetit

Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín