Klasickou tvarohovou bábovku už jistě znáte. Máme pro vás i její vylepšený recept. Tato verze bábovky je díky citronu dokonale svěží. Rychlá a vynikající – taková je tvarohová bábovka Heleny Kamenické z Psár. Navíc prý vydrží i několik dní krásně vláčná. To jsme ale neotestovali, protože jsme ji v redakci snědli na posezení...
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 170, horkovzdušnou na 150 stupňů.
Do mísy dejte máslo, cukr, žloutky, citronovou kůru i šťávu a vše vyšlehejte do světlé pěny. (Práci vám usnadní elektrický šlehač.)
V druhé misce jemně utřete tvaroh a špetku soli. Přidejte ke žloutkové pěně.
Do krupičky nasypte necelý sáček prášku do pečiva, promíchejte je spolu a pak spojte s tvarohovou hmotou. Na závěr velmi zlehka přimíchejte ušlehané bílky.
Formu na bábovku vymažte máslem, vysypte hrubou moukou nebo krupičkou a opatrně vlijte těsto.
Pečte necelou hodinu. Po vychladnutí poprašte bábovku moučkovým cukrem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 14x lahodné tvarohové dezerty(14 receptů)
- Bábovka nejen na neděli: 31 receptů(31 receptů)
- Česká kuchyně – koláče, buchty a moučníky(45 receptů)
- Tvarohové bábovky: Vyberte si některý z ověřených receptů na vláčný moučník(4 recepty)
- Téměř 20 rodinných receptů na rychlé tvarohové koláče a buchty, které zvládnete raz dva(16 receptů)
- 20x dokonalá bábovka plus jak na to, abyste ji vždycky vyklopili(22 receptů)
- 45x rychlý dezert, který připravíte i na chatě nebo na chalupě(45 receptů)
Komentáře