Indické květákové kari (žluté) s hráškem

Indické květákové kari (žluté) s hráškem

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 748 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 47 g
Tuky 48 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Náš oblíbený květák určitě ocení výlet do jiných krajů. Jídlo je lehké a krásně barevné. Ideálním doplňkem je bílý jogurt.

Suroviny

olej 3 PL
nebo ghí
kari pasta žlutá 3 PL
římský kmín 1 ČL
drcený
květák 500 g
na růžičky
hrášek 1
čerstvý, lze nahradit mrazeným
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
Na ozdobu
kurkuma (mletá) 1 ČL
mletá, na poprášení
koriandr
čerstvé

1 Ve větším silnostěnném kastrolu rozehřejte olej a minutu na něm za stálého míchání smažte kari pastu. Přisypte kmín a květák. Promíchejte, aby se růžičky pěkně obalily kořením.

2 Osolte a zastříkněte lžící vody. Pak kastrol přikryjte a květák duste asi deset minut. Měl by pustit trochu šťávy; pokud by omáčka byla příliš suchá, přijdejte do ní pár kapek vody. Duste jen tak dlouho, aby květák zkřehl, ale zůstal ještě křupavý, nikoli rozvařený do mazlava. Dochuťte solí a pepřem.

3 Tak pět minut před koncem přisypte hrášek a promíchejte. Podávejte ozdobené lístky koriandru a poprášené kurkumou. Skvělou přílohou jsou chlebové placky, případně rýže.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/9

Komentáře

Anonym

Když jsem toto jídlo vařila podruhé, přidala jsem nakonec navíc zakysanou smetanu. Skvělé!

Anonym

Ráda bych recept vyzkoušela, ale nevím, kde se dá sehnat žlutá kari pasta - všude vidím pouze červenou nebo zelenou...

Apetit magazín

Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek
  • Jak na to

Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek

‚Holanďák‘ není z Holandska, je náš! Křupavá strouhanka na povrchu, uvnitř mleté maso, vytékající šťáva a rozteklý sýr. Také už se vám sbíhají sliny? Pak by vám neměly uniknout naše tipy na přípravu nejšťavnatějšího holandského řízku, jaký...
Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit
  • Suroviny

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit

Nezralé sójové boby edamame bývají v různých úpravách součástí asijských pokrmů a spolehlivě je též najdeme v havajské poke bowl. Kde je sehnat, jak si je připravit a jaké mají přínosy pro zdraví? Vyzkoušejte tuto tisíce let známou surovinu...

Obchod Apetit